Coming up

29-09

Pubquiz!

06-10

Beerpong Toernooi

13-10

X-factory Oktoberfest met Live muziek van Toemârop!

Theaterwerkplaats

De Theaterwerkplaats is sinds 2013 een uniek burgerinitiatief, wat ontstaan is vanuit KunstVerbind(e)t in samenwerking met vier ZZP zorgprofessionals, de HAN en het Mafcentrum te Maasbree. Uniek omdat het de enige voorliggende collectieve voorziening in Peel en Maas is die in eerste instantie gericht is op jongeren en (jong) volwassenen. Zij geven aan, zich op hun gemak te voelen en ervaren een creatieve ontwikkelplek.

De Theaterwerkplaats was in eerste instantie gericht op jongeren met psychiatrische of sociaal-emotionele hulpvragen. Nu zijn er ook deelnemers met maatschappelijke, financiële, sociale en/of werk gerelateerde vragen. Een veilige omgeving waar iedere burger kan en mag meedoen. Vanuit deze basis zijn nieuwe burgerinitiatieven ontstaan en in ontwikkeling.

Bovendien uniek omdat de traditionele dagbehandeling wordt vervangen door een omgeving van zelf-behandeling. Burgers met vele achtergronden komen in aanraking met hun persoonlijke hulp vragen en hun eigen en gezamenlijke kracht die helpt om deze te beantwoorden. Op de Theaterwerkplaats wordt ontwikkeling gesimuleerd en wordt ingezet op een versterkt sociaal netwerk. Dat allemaal in een vertrouwde en professionele omgeving. Dit geheel maakt de Theaterwerkplaats uniek en onmisbaar in Peel en Maas.

Werkwijze

Bij de Theaterwerkplaats werken we samen om mensen meer vrij te zijn. We doen vooral wat we leuk vinden. Muziek, karaoke, dans, plaatjes draaien, video bewerking enzovoorts. Maar alles is mogelijk! Gezelligheid staat bij ons voorop. We proberen er voor elkaar te zijn, elkaar te steunen, te waarderen en te respecteren. Mensen kunnen hier hun kwaliteiten laten zien. Ze kunnen zichzelf zijn en iedereen is gelijk! Jong en oud is welkom! Er hangt een positieve sfeer, er wordt veel gelachen en aan kwaliteiten van deelnemers gewerkt.

Wat deelnemers willen, staat écht centraal

Ze zijn vrij om iedere woensdag met ideeën of hobby’s naar het Mafcentrum te komen om dit in gezelschap te delen en samen te genieten. Kunnen we bepaalde dingen niet bieden of wil men graag iets weten over ondersteuning, bestaande activiteiten of zorg in Peel en Maas, dan zal hierin begeleid worden. De professionele ondersteuners doet zijn best om je zo goed mogelijk te helpen en in contact te brengen met de juiste mensen. Maar ook als je het gewoon gezelliger vindt om in gezelschap te zijn in plaats van alleen thuis te zijn, ben je meer dan welkom voor een gratis kop koffie, een lach en een goed gesprek!
Dus:

 • zit jij vast in een routine?
 • wil je meer onder de mensen komen?
 • meer durven te dromen?
 • je ware gezicht laten zien?

Dan ben je welkom!

Doelgroep

Bij de theaterwerkplaats komen mensen die tijdelijk of langdurig niet makkelijk kunnen deelnemen in reguliere faciliteiten, zoals werk of school. Over het algemeen is de aanwezige groep een kleine en vertrouwde groep. Binnen drie weken van deelname zal gevraagd worden of je vaker wil komen of niet, dit kun je dan met een consulent van de gemeente bespreken. Hier brengen we je mee in contact. Nadat je dit besproken hebt mag je namelijk ook van een gratis lunch tussen de middag gebruik maken. Als je graag naar het Mafcentrum komt, maar het vervoer is lastig, kunnen we in overleg met het dorpsdagvervoer om toch makkelijk te kunnen deelnemem.

Contact

Elke woensdag 10:00-16:00 in het Mafcentrum
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 – 10 54 27 61

Volg het Mafcentrum

facebook mafcentrumtwitter mafcentrumgoogle+ mafcentrum

KIDZZ en Armoede

Ook in de gemeente Peel en Maas groeien er enkele honderden kinderen op in (verborgen) armoede. Vanuit het Mafcentrum wordt het prject KIDZZ & Armoede uitgevoerd in samenwerking met het SKANfonds, gemeente Peel en Maas en klankbordgroep Peel en Maas 2020 armoedevrij.

Lees meer over dit bijzondere project

Zo veelzijdig...

 • Het Mafcentrum

  Van kippenhok tot leukste uitgaansgelegenheid van de regio De meeste van onze vrijwilligers kunnen zich de tijd niet meer herinneren Lees meer
 • Concerts

  Het Mafcentrum werkt sinds haar begindagen met een concertcommissie, (C.C). Deze commissie is verantwoordelijk voor het programma betreffende live-acts. Doelstelling van de Lees meer
 • KVW Mafbeheer

  Tijdens het jaarlijkse KinderVakantieWerk staat Maasbree een week lang op zijn kop. Alle kinderen in Maasbree mogen hieraan mee doen Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5