De Bonte Specht


De Bonte Specht is een ontmoetingsplek voor jong en oud, ontstaan in 2013 onder de naam Theaterwerkplaats uit de behoefte van jongeren en volwassenen die geen plek hebben om naartoe te gaan. Het is een plek voor iedereen die vastgelopen is, die het even niet meer weet of even iets extra’s nodig heeft. De Bonte Specht is laagdrempelig voor mensen die behoefte hebben aan contact, afleiding en overdag een invulling willen geven aan hun vrije tijd. Passend binnen het imago van het Mafcentrum; alles kan in een veilige omgeving waar iedereen mag en kan meedoen. De naam Theaterwerkplaats is in de loop van de jaren aangepast naar TWP en vanaf december 2023 heet de ontmoetingsplek De Bonte Specht.

De Bonte Specht is een creatieve plek waar men zich thuis voelt en waar iedereen welkom is. Vanuit deze plek gaan we samen op zoek naar ieders talenten, interesses en vooral de mogelijkheden. Daarin is alles mogelijk; muziek maken, dansen plaatjes draaien, houtbewerking, spelletjes spelen, schilderen, samen koken, tuinieren en nog veel meer. De Bonte Specht kun je omschrijven als groeiplatform, waar je sociale contacten kunt opdoen, gewerkt wordt aan vaardigheden, om eventueel later zoveel mogelijk deel te nemen aan reguliere voorzieningen, zoals werk, studie, vrijwilligerswerk. Bezoekers met vele achtergronden komen in contact met elkaar en kunnen hier terecht met hun persoonlijke hulpvraag. De gezamenlijke kracht van bezoekers helpt om vaardigheden te ontwikkelen. 

Er hangt een positieve sfeer, gezelligheid en respect voor elkaar staan voorop. Bij De Bonte Specht mag je jezelf zijn en iedereen is gelijk!
Vanuit een positieve benadering proberen we iedereen een basis mee te geven waarop men verder kan bouwen buiten De Bonte Specht.

De Bonte Specht is een collectieve voorliggende voorziening in gemeente Peel en maas. Dat wil zeggen dat er voor het bezoeken van De Bonte Specht geen toestemming of doorverwijzing nodig is van de gemeente of van een andere instantie. Iedereen is welkom.

Voor meer info en openingstijden:
Website: www.debontespecht.org
Telefoonnummer: 06 41757023
Email: [email protected]

Scroll naar boven